Wat is trespa?

Trespa is een bekende leverancier van platen voor gevelbekleding. Dit in 1960 opgerichte bedrijf staat bekend om zijn innovatie producten. De laatste decennia hebben veel houten gevelplaten plaats moeten maken voor de producten van Trespa. Vreemd kun je dat niet noemen. De huidige generatie gevelbeplating is immers bijna niet meer te onderscheiden van hout. De voordelen die het gebruik van Trespa platen biedt zijn overduidelijk. Het vijfjaarlijks schilderen dat houten materialen kenmerkt behoort tot het verleden. De beplating van Trespa is onderhoudsvrij. Zon en regen hebben geen invloed op de beplating, bovendien zijn ze kleurvast.

Waar zijn de platen van gemaakt?
Uiteraard zijn de verhoudingen geheim, maar gevelplaten van Trespa worden gemaakt van houtvezels in combinatie met papier. Aan deze materialen wordt hars toegevoegd. Via een door Trespa zelf ontwikkeld proces (genaamd DF- of ‘dry-forming’) worden de houtvezels en het papier onder hoge druk en temperatuur gevormd tot vezelmatten. Hierna wordt gekleurd oppervlaktepapier toegevoegd en ondergaan de matten opnieuw een drukbehandeling.

Wat zijn Izeon platen?
De in 2014 door Trespa geïntroduceerde platen kenmerken zich door een smaller formaat. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verwerken bij kleine klussen, zowel binnen- als buitenshuis. Uiteraard zijn ook deze platen slagvast en snel te reinigen. De Izeon-platen zijn in Nederland en België verkrijgbaar in negen RAL-kleuren.

Waar zijn deze platen te verkrijgen?
Een leverancier van Trespa Izeon is bijvoorbeeld Jongeneel.nl. Hier kan je in de webshop, of in de tientallen vestigingen door Nederland de platen bestellen. Door de snelle service kunnen ze diezelfde week nog in huis zijn.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *