Wat is gevelreiniging?

Bij een gevelreiniging in Breda gaat men de gevels van gebouwen reinigen. Wat is een reden om je gevel te laten reinigen? Een reden kan zijn dat je gevel simpelweg verouderd is. Door de veroudering zal hij er beschadigd uit beginnen zien. Daarnaast is ook graffiti een veel voorkomende reden om een gevel te reinigen. Men gaat dan de aanslag verwijderen met chemische middelen of met een hogedrukspuit. Indien je dit wenst, moet je wel opletten dat dit op de juiste manier wordt schoongemaakt. De reiniging verloopt niet altijd zonder de nodige risico’s. Als je gevel onjuist wordt proper gemaakt, dan kan dit schade veroorzaken aan je pand.

 

Stralen

 

Dit is een mechanische wijze van schoonmaken. Hierbij wordt een dun laagje van de oppervlakte worden weggeschuurd. Dit zal de gevel er terug schoon uit laten zien. Let wel op dat dit vakkundig gebeurt, anders is het risico op schade te groot.

 

Chemische reiniging

 

Een chemische reiniging bestaat een mengsel van stoffen. Deze stoffen zullen het vuil dat op de ondergrond gevestigd is losweken en oplossen. Om de schade hier te beperken kan je best de gevel naspoelen met warm water of met stoom onder een hoge druk. Of je deze techniek kan toepassen op jouw gevel, is afhankelijk van het materiaal waaruit de gevel bestaat.

 

Stoomreiniging

 

Deze vorm wordt voornamelijk toegepast op een gezonde baksteengevel. Dankzij de kracht zal de hete stoom ervoor zorgen dat de zouten die in de gevel zitten opgelost worden. Omdat er geen chemische producten gebruikt worden en omdat er weinig water in de gevel zelf wordt ingebracht, zal de schade bij deze toepassing beperkt blijven.

 

Mechanische reiniging

 

Tot slot kan je ook een mechanische gevelreiniging toepassen. Deze is vooral aan te raden wanneer je gladde oppervlakken wilt reinigen. Denk hierbij maar aan glas of gevelbeplating. Hierbij wordt het materiaal stevig geborsteld door een machinale borstel. Door de combinatie van reinigingsmiddel en warm water zal de gevel proper gemaakt worden.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *