Vervangen meterkast voor meer veiligheid

De afgelopen jaren is er heel wat verbeterd qua elektriciteit in huis. Vooral op gebied van veiligheid zijn er grote sprongen gemaakt. Waar je voorheen nog regelmatig in de krant las dat er ergens brand is uitgebroken door een kortsluiting in huis, komt deze situatie nu steeds minder vaak voor. De reden voor deze daling in woningbranden, veroorzaakt door kortsluitingen, is de vooruitgang die er is geboekt met meterkasten. Wanneer jij nog een meterkast in huis hebt die al een aantal jaren oud is. Dan zorgt het vervangen van de meterkast voor meer veiligheid in huis.

Nieuwe meterkast meer veilig

De reden dat deze nieuwe meterkasten voor meer veiligheid zorgen is te verklaren door een aantal verbeteringen die hierop door zijn gevoerd. De hele oude meterkasten, of groepenkasten zoals deze ook wel bekend staan, die al enkele tientallen jaren oud zijn vaak niet voorzien van een aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de elektriciteit wordt uitgeschakeld bij het ontstaan van lekstroom en verhoogd daarmee de veiligheid.

Verder zijn de nieuwe meterkasten ook standaard van meer groepen voorzien. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat een groep overbelast wordt en zodoende kortsluiting of brand veroorzaakt. Ook op gebied de ouderwetse stoppen, die nu vervangen zijn door schakelaars, is er grote vooruitgang geboekt qua veiligheid.

Meterkast vervangen

Als jij graag wilt weten of jouw meterkast aan vervanging toe is dan kan je het beste contact opnemen met een elektricien. Vaak kunnen zij vrijblijvend bij je langskomen om je van professioneel advies te voorzien. Soms komt het zelfs voor dat zij al telefonisch de situatie kunnen inschatten door het beantwoorden van een aantal vragen. Zeker als je twijfelt of jouw meterkast nog wel aan de nieuwste veiligheidseisen voldoet is het aan te raden om een elektricien te raadplegen, zoals elektricienslelystad.nl, om zodoende de veiligheid van jezelf en je gezin te waarborgen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *