Het vervangen van uw dakgoten

Een dakgoot gaat over het algemeen een jaar of vijftien mee. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van welke dakgoot er precies geplaatst is en hoe deze onderhouden is.

Het effect van onderhoud (of het gebrek daaraan) van de dakgoten

Een dakgoot kan in tal van situaties gebruikt worden. Natuurlijk wordt een dakgoot gebruikt voor de afwatering. Maar de ene dakgoot kan in een geheel rustige omgeving gebruikt worden, terwijl de andere altijd in de regen en de wind in een bosrijke omgeving staat en daardoor snel verstopt zit en vaak vol zit met mos en bladeren.

De dakgoot van het laatste geval zal over het algemeen eerder de geest geven dan de dakgoot uit het eerst voorbeeld. Een dakgoot zal immers kunnen roesten of langzaam slijten.

Wanneer de dakgoot van jouw woning aan vervanging toe is, kun je aan een loodgieter of dakdekkersnijmegen.nl vragen. Deze heeft over het algemeen veel verstand van dakgoten en kan dus in een ogenblik zien wat de te verwachten levensduur van de dakgoot zal zijn.

Het vervangen van de dakgoot

Het vervangen van de dakgoot is een heel precies klusje. Niet alleen moet de oude dakgoot netjes naar beneden worden gebracht; de nieuwe dakgoot zal ook weer netjes omhoog gebracht moeten worden. Dat klinkt als een evidente en eenvoudige klus, maar dat is alles behalve voor de hand liggend. Een dakgoot bevindt zich immers vaak op grote hoogte, doorgaans zo’n meter of vijf. De dakgoot moet langzaam omlaag worden gebracht om schade aan de woning en natuurlijk de klusser zelf te voorkomen. Ook moet de nieuwe dakgoot weer netjes omhoog worden gebracht en moet deze keurig recht en goed onder de dakrand bevestigd worden.

Al met al kun je het vaak beter aan een echte vakman overlaten en zelf lekker afwachten tot de klus voor je geklaard is.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *