De voordelen van LED-spots

Één van de nieuwere soorten verlichting is LED-verlichting. LED-verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt omdat bijvoorbeeld de LED-spots die verkrijgbaar zijn veel voordelen heeft. LED-spots zijn dan ook makkelijk in te bouwen en brengen sfeer in huis. Dit stukje tekst gaat over LED-spots.

Voordelen LED-spots

LED-spots heeft aan aantal belangrijke voordelen vergeleken met traditionele verlichting. Een LED-spot heeft een laag energieverbruik en is daardoor ook milieuvriendelijk. Een langere levensduur en een lagere warmteontwikkeling zijn ook eigenschappen van de LED-spots. Bovendien heeft de LED-spot geen opwarmtijd en brandt dus gelijk op volle sterkte. De LED-spots hebben een hoog rendement.

Wattage LED-spots

LED-verlichting is energiezuiniger dan traditionele verlichting. Daarom is het ook een stuk voordelig om een led strip kopen te overwegen. Deze zijn onder andere te verkrijgen bij Ijzerwarenwinkel. Het wattage is lager van de LED-spot en toch komt er meer licht uit dan bij bijvoorbeeld een normale gloeilamp. Dit komt door het rendement van de LED-spots. Een LED-spot zet een hoog percentage van de energie om in licht. Bij een normale gloeilamp ligt dit percentage veel lager. Het rendement van de LED-spots ligt een stuk hoger dan die van gloeilampen.

LED-spots dimmen

LED-spots zijn bijna altijd gemaakt voor gebruik op 12 Volt. Dat betekent dat LED-spots dimbaar zijn. Dit is een groot voordeel want een zwakker licht geeft meer sfeer in huis dan een felle gloei of spaarlamp.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *