bed aanschaffen

Waar moet je op letten bij een nieuw bed?

Wanneer je een nieuw bed wilt aanschaffen zijn er toch wel enkele zaken waar je op moet letten. Je moet eerst bepalen wat belangrijk voor je is. Is het de prijs, opbergruimte, de in- en uitstaphoogte van het bed, het matras, het gezondheidsaspect van het matras, moet het stijlvol zijn of moet het een goed slaapcomfort bieden. Natuurlijk kunnen meerdere zaken van belang zijn. Daarom is het belangrijk dat je noteert wat je zeker als belangrijkste voorwaarde je wilt hebben waaraan een nieuw bed moet voldoen. Wil je misschien een boxspring of een ledikant? Je kunt kiezen voor een elektrisch verstelbaar bed of juist een met een vlakke bodem. Wil je een matras met traag schuim, koud schuim of pocketvering. Laat je goed voorlichten over de voor en nadelen.

Het aanschaffen van een bed

Ga, indien mogelijk een voorselectie doen van de bedden, voordat je er een gaat kopen. Je kunt ook naar een winkel gaan die al de mogelijkheden biedt om bedden naast elkaar te testen. Daarbij moet letten op de juiste ondersteuning en comfort in de functie van je lichaamshouding tijdens het slapen. Daarbij is je gewicht en lichaamspostuur van groot belang.
Ga in de lichaamshouding liggen waarin je slaapt en draai enkele keren heen en weer. Draag daarbij gemakkelijke kleding. Wanneer je met tweeën slaapt, moet je het tegelijk testen. Ook daarbij moet je meerdere keren omdraaien om te kijken of de ander last heeft als je omdraait.

nieuw bed
Een bed aanschaffen

De grootte van het bed

Eerst moet je op je slaapkamer bepalen wat de grootte van je bed kan worden. Je moet rekening houden met voldoende loopruimte naast het bed. Wanneer je een groot bed aanschaft, zal je je partner minder storen als je tijdens het slapen omdraait. Geef nooit meer uit aan een bed dan je je kunt veroorloven.
Kijk of de winkel aangesloten is bij de Slaapraad of Central Branchevereniging Wonen. Dit zal je extra garanties geven wanneer je er je bed koopt. Ook de matrassen moet aan de minimum kwaliteitseisen voldoen. Denk daarbij aan het ÖKO TEX standaard 100 klasse 1, Cepipur, Hycgen en LGH 100.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *