Inspiratie voor je kinderkamer vind je hier

Praktische tips voor een kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is leuk. Je mag meestal met felle kleuren en vrolijke prints aan de slag, maar het stelt je ook voor veel uitdagingen. Want meestal zijn de kinderkamers de kleinere kamers en je wilt ze naast leuk, ook vooral praktisch inrichten.

Eén kamer, vele functies

Hoe groot of hoe klein de kamer ook is, een kinderkamer heeft vele functies. Er wordt niet alleen geslapen en gespeeld, maar ook huiswerk gemaakt, muziek geluisterd en misschien getekend of geknutseld. Moet je een kleine kinderkamer inrichten, dan is het handig om verschillende functies te combineren. Ga de hoogte in met een hoogslaper. Zo kan je kind lekker bovenin slapen en vanonder studeren. Sommige hoogslapers hebben zelfs nog ruimte voor een kledingkast.

 

De keuzes voor een kinderkamer zijn legio

Kijk ook goed naar wat er niet per se op de kamer hoeft te staan. Natuurlijk willen ze graag spelen op hun kamer, maar het meeste speelgoed kan misschien wel in een grote opbergkist op de overloop, of in een inbouwkast. Naast de hoogte in gaan om te slapen, kun je dit ook doen voor de opbergruimte. Maak boven het bureau opbergboorden waar je handige boxen, of kisten op kunt zetten. Dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook overzichtelijk uit en je houdt meer ruimte op de grond over om te spelen. Zorg wel dat er nog plek overblijft voor leuke fotolijstjes, schilderijen of posters aan de muur.

Sorteer en maak keuzes

Heb je ruimte over op zolder, of misschien op een andere plek? Dan is het fijn om alleen de kleding voor één seizoen in de kast op de kinderkamer te houden. Zo heb je minder kastruimte nodig. Een heerlijke zithoek, waar je kind in weg kan kruipen met een lekker boek, of leuk muziekje is prachtig, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Je kunt ook kiezen voor extra kussens op het bed en overdag het beddengoed eventueel afdekken met een plaid, zodat je kind daar lekker op kan zitten relaxen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *