Gyvlon

Gyvlon

Wat is gyvlon

Gyvlon is een kwaliteitsvolle, vloeibare dekvloer. De vloeibaarheid zorgt ervoor dat de dekvloer gemakkelijk kan afgewerkt worden. In vergelijking met een traditionele dekvloer kan er een vijfmaal grotere oppervlakte gegoten worden op één dag. Dit soort vloer krijgt steeds meer de voorkeur op een vloer met cement en zand omwille van de natuurvriendelijke samenstelling en de mogelijkheid tot recyclage bij afbraak. Het is de ideale dekvloer voor iemand die vloerverwarming gebruikt omwille van de hoge thermische geleidbaarheid. Het neemt vlug warmte op en geeft die op een langzame manier terug af aan de omgeving. Door de gelijkmatige afgifte van de warmte zijn er geen grote temperatuurschommelingen.

Wat zijn de specifieke kenmerken van gyvlon

Gyvlon heeft unieke kenmerken. Om een goede keuze te maken voor de vloer naar jouw wensen is het belangrijk de kenmerken te weten.

Uitstekende thermische eigenschappen

Niet alleen omdat de leidingen van de vloerverwarming beter kunnen ingekapseld worden, maar ook omwille van de betere overdracht van de warmte tussen de leidingen en de vloer is gyvlon de ideale dekvloer bij vloerverwarming. De bijzondere thermische geleidbaarheid zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de woonruimte. Door het gebruik van gyvlon kun je tot 10% brandstof besparen als je met gas of stookolie verwarmt. Bij het gebruik van een warmtepomp kan de besparing oplopen tot meer dan 30%.

Gyvlon is sneldrogend

Doordat gyylon heel snel uithardt, lopen andere vakmensen die in het gebouw moeten werken geen vertraging op. Binnen de 24 tot 48 uur na de aanleg van de vloer kunnen ze terug aan de slag.

Gyvlon
Ben je klaar met je eeuwige houten vloer? Gyvlon biedt de oplossing!

Bacterievrij

Doordat gyvlon 100% eiwitvrij is, hetgeen niet het geval is met zand en cement, kunnen er zich geen bacteriën ontwikkelen in de vloer. Daardoor is gyvlon uitermate geschikt in omgevingen die kiemvrij moeten blijven zoals ziekenhuizen, voedingsbedrijven, scholen, grootkeukens, enzovoort.

Samengesteld uit gerecycleerd materiaal

98% van het materiaal dat gebruikt wordt bij de productie van gyvlon is gerecycleerd. Door de vermenging met zuiver water, speciale aggregaten en geselecteerde additieven bekomt men de ideale vloeiende dekvloer. Bij de productie van elke 1000 vierkante meter gyvlon wordt er 24 ton afval weggehouden van de stortplaats of de verbrandingsoven. Bij de afbraak van een gebouw kan de gyvlon opnieuw gerycliceerd worden en na de nodige bewerkingen opnieuw worden opgenomen in het productieproces.

Gyvlon heeft een lage krimpfactor en kan perfect afgewerkt worden

Doordat er grotere oppervlaktes tot 1000 m² (300 m² bij het gebruik van vloeren voor vloerverwarming) in een stuk kunnen gegoten worden, moet men ook minder uitzettingsvoegen voorzien. Daarenboven is de krimpfactor van gyvlon sowieso lager dan bij een mengsel met zand en cement. Dit maakt een gladde afwerking van jouw vloer perfect mogelijk maakt. De gladde ondergrond is de ideale voorbereiding voor het afwerken met een toplaag met parket, laminaat of tegels.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *