Meubels voor kleine ruimtes, lees onze tips

De juiste bank voor een kleine woonkamer

Stel: je hebt pas een huis gekocht, maar de woonkamer is een beetje klein. Jij vindt dat niet erg, maar met inrichten kom je tegen een struikpunt aan: welke bank past hier nou? Kies je liever voor een grote bank die veel ruimte in beslag neemt of liever voor een kleinere bank, zodat je meer ruimte hebt voor andere spullen? Hieronder vind je een aantal tips zodat jij de juiste bank kunt kiezen.
Meubels in kleine ruimtes?

1. Kijk naar je sociale situatie

Krijg je in het weekend veel mensen over de vloer en heb je dus genoeg zitplaatsen nodig? Kies dan voor een grote hoekbank. Hiermee kun je dan al gauw een hoop mensen kwijt op een klein oppervlak. Ga jij eerder naar andere mensen of krijg je simpelweg niet vaak visite, dan is een tweezitter ook al voldoende. Maar let wel; schijn bedriegt. Je kunt beter een grote hoekbank nemen, want een tweezitter neemt vaak juist meer plek in beslag dat dat hij oplevert.

2. Kijk naar de eigenschappen van de bank

Kies voor een bank op pootjes. Door de pootjes lijkt de woonkamer optisch groter, doordat je de vloer kunt zien. De bank creëert dan door de pootjes een openlijke sfeer in de kamer. Let ook op de kleurkeuze. Kies voor een lichte kleur, die uiteraard wel bij de rest van het interieur past. Donkere kleuren maken de woonkamer optisch kleiner, doordat ze het licht van de kamer ‘absorberen’.

3. Denk na over de positie van je bank

Bepaal met bijvoorbeeld tape de ruimte die de bank in zal gaan nemen. Hierdoor zie je hoeveel ruimte er nog over blijft. Ook kun je beter niet de bank in het directe zonlicht zetten, hierdoor zal hij eerder gaan verkleuren.

4. Uitproberen

Uiteraard moet je een bank ook gewoon een tijdje uitproberen, dan weet je of het daadwerkelijk de meest geschikte bank is voor in jouw woonkamer. Zo kun je rustig testen of hij lekker zit, praktisch genoeg is en past bij de rest van je interieur. En zo niet, dan kun je nog switchen en een ander model kiezen.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *