Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 19, 2015 in Blog, Uitgelicht

Zelf meubels maken

Ben je toe aan wat nieuwe meubels bij jou in huis of in je tuin? Je kunt er ook voor kiezen om zelf meubels te maken. Deze zijn dan helemaal naar je zin en nog origineel ook. De meeste mensen kiezen ervoor om meubels te kopen, waardoor jouw zelf gemaakte meubels veel origineler zijn.

Waar moet je op letten?

Een zelf gemaakt meubel kan nog zo mooi zijn. Je gaat er spijt van krijgen wanneer het meubel niet lang genoeg meegaat of al na korte tijd mankementen vertoond. Bij tafels en stoelen moet je heel erg op de constructie letten. Niets is zo vervelend als een instabiele tafel of stoel. Kies een goed voorbeeld uit, die je naar eigen wens uitwerkt.

Maak je alles zelf?

Je kunt natuurlijk een hoop zelf maken, mits je een beetje handig bent. Dit is niet altijd even mooi. Let goed op de combinaties binnen je interieur. Welke stijl hanteer je op dit moment en kun je hier iets passends bijmaken. Het maken van je eigen meubelen kost tijd en geld. Dit weegt niet altijd op tegen het kopen van een meubel. Ook kun je niet iedere gewenste stijl zelf maken. Ons advies is om niet alles zelf te maken, om het ook binnen je eigen woning origineel te houden.