Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 25, 2015 in Uitgelicht

Ontdek de wereld van de schuifdeurkasten

 

Schuifdeurkasten zijn er in alle soorten en maten en voor verschillende toepassingen. Als kledingkast, voorraadkast in de keuken of bijkeuken of administratie kast voor uw kantoor. Dit type kasten is uitermate geschikt voor plekken waar een openslaande deur simpelweg onpraktisch is.

 

Schuifdeursysteem

 

Een schuifdeur kan op diverse manieren in de kast worden geplaatst. Veelal hangen de deuren in een rails aan de bovenzijde van de kast, of in een rails systeem aan de boven en onderzijde van de kast. De deuren schuiven in een zijwaartse beweging op wieltjes door de rails die in het kastframe hangt. Bij kasten schuift de ene deur vaak voor de andere zodat je per kast deel toegang krijgt tot dat gedeelte. Een schuifdeur en een zweefdeur worden nog wel eens met elkaar verward. Een schuifdeur hangt ook daadwerkelijk in het frame van de kast, terwijl een zweefdeur daar net voor hangt. Het grootste voordeel van schuifdeuren, naast dat het er strakker en mooier uit ziet, is dat stof veel minder kans krijgt om in de kast terecht te komen, ten opzichte van een zweefdeur, omdat er een naadloze aansluiting is op het frame van de kast.

 

Plaatsing schuifdeurkasten

 

Schuifdeurkasten worden vaak geplaatst op plekken waar een deur met een scharniersysteem te veel ruimte in beslag neemt zoals bijvoorbeeld op balkons, in keukens, slaapkamers, badkamers of überhaupt in kleine appartementen.
Ook in ziekenhuizen of andere zorginstellingen worden schuifdeurkasten vaak gebruikt. Geen openstaande of openslaande deuren die voor ongelukken kunnen zorgen wanneer een patiënt met een rolstoel of rollator aan de kasten voorbij gaat.

 

Schuifdeurkast op maat

 

Veel fabrikanten bieden de mogelijkheid om een schuifdeurkast op maat te laten maken. In een relatief kleine slaapkamer kan een kledingkast op maat die tot aan het plafond reikt toch voor voldoende opbergruimte zorgen, zonder kostbare ruimte in beslag te nemen en om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. De kast kan vaak volledig naar eigen smaak en wens worden ontworpen. De hoogte, breedte en het aantal deuren kan per kast worden bepaald zodat het de ideale toevoeging is in de daarvoor bestemde ruimte. Overige gepersonaliseerde kenmerken zoals de hoeveelheid planken om kleding neer te leggen, de grootte van het hanggedeelte van de kast, of een schoenenrek zijn ook volledig optioneel. Maar ook de kleur en afwerking kan vaak naar wens worden aangepast. Met de extra toevoeging van een spiegelende kastdeur, wordt nog meer ruimte bespaard.