Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 17, 2015 in Uitgelicht

Leidingen verleggen

Je kunt verschillende redenen hebben waarom je waterleidingen wilt verleggen. Zo kan het zijn dat je een energiezuinige leefomgeving wilt creëren of omdat de waterleidingen aan vervanging toe zijn. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat de redenen precies zijn. In dit artikel gaan we je vertellen hoe je het verleggen van waterleidingen het beste aan kan pakken.

 

Aller eerst moet je jezelf afvragen of je de waterleidingen zelf gaat verleggen of dit door een loodgieter laat doen. In het laatste geval ben je vaak een stuk duurder uit, maar weet je wel zeker dat het goed gebeurd. Een loodgieter uit Houten nodig? Klik dan even op de link.

Hoe kun je het beste ter werk gaan?

Als je er voor gekozen hebt om de waterleidingen zelf aan te leggen, zal je voorbereid ter werk moeten gaan. Dat betekent dat je het waterleidingen netwerk uitschrijft op papier, zodat je van te voren weet wat je gaat doen. Op deze manier voorkom je onnodige fouten en maak je het werk een stuk makkelijker.

 

Een andere tip die we je willen meegeven, is dat je de waterleidingen het beste kort kunt houden (tenminste als je energiezuinig wilt werken). Op deze manier verliest het water zo min mogelijk warmte wanneer het van A naar B gaat, waardoor de CV-ketel minder hard hoeft te werken.

 

Tot slot doe je er goed aan het eindresultaat door iemand te laten controleren, voordat je de tegels erin legt. Op deze manier weet je zeker dat er geen fouten in zitten en kun je jaren met je waterleidingen vooruit.