Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 19, 2015 in Uitgelicht

Huis in brand, gelukkig goed verzekerd

Toen ik ‘ s-morgens met mjn krantje en koffie thuis aan het ontbijt zat, werd ik plotseling opgeschrikt door een geluid als uitstromend water, vlug rende ik naar de zolder. Na het openen van het luik van de vlizotrap schrok ik me een hoedje, de balken van de zolder stonden in brand!

Gelukkig heb ik een goede verzekering afgesloten. Een poging om te blussen mislukte en zenuwachtig belde ik het alarmnummer. In nog geen tien minuten stond de straat vol met brandweer, politie en journalisten van de streekkrantjes.

Het is belangrijk een goede brandverzekering te hebben, er was ongeveer vier vierkante meter van mijn dak uitgebrand. De volgende dagen werd ik bezocht door experts, bouwlieden en politie. De oorzaak was de warme droge zolderruimte. Door verhitting van de ketel is het dak spontaan vlam gaan vatten. Pirofoor materiaal is door een vonk snel gaan branden.

Het was een koude maand december, het dak werd met een zeil afgedicht. Het bedrijf van waar ik mijn verzekering had afgesloten vertelde dat de verbouwing pas in januari plaats zou vinden, ik kreeg een extra uitkering voor hotelovernachtingen omdat mijn huis zo onbewoonbaar was.

Door de verzekeraar werd een bouwbedrijf ingeschakeld, binnen een week was het dak weer keurig dichtgetimmerd, prima dekking.

Ik had mijn verzekering afgesloten bij Independent.nl. Zij hebben me door middel van een chatfunctie eerder goed op de hoogte gebracht van welke verzekeringen er allemaal zijn. Door dat mijn inboedel goed is verzekerd, kon ik alles declareren bij de verzekeraar. Dit is heel erg prettig wanneer het (onverwachts) toch een keer nodig mocht zijn om de verzekeraar in te schakelen.