Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 23, 2015 in Uitgelicht

De loodgieter moest langskomen

Bij een brand op zolder was ook de cv-ketel verloren gegaan, het bouwbedrijf van de verzekeraar had zelf een loodgieter geregeld voor het plaatsen van een nieuwe ketel. De nieuwe ketel moest aan de hoge wand op de overloop komen. Het bouwbedrijf had ondertussen heel de zolder gewit, daarna kon de loodieter zijn werk doen.

Tegenvaller

De loodgieter kwam samen met een collega en verwijderde de oude ketel van de opgedroogde spierwitte muur. De assistent vergat echter dat er nog water in de leidingen zat en de oude ketel stroomde leeg op de mooie witte muur, welke al snel veranderde in een troebel geheel. Dit was even slikken, want dit was niet ingecalculeerd.

De loodgieter monteerde de nieuwe ketel, hieraan kon ik zien dat het een echte specialist was. Met het juiste gereedschap toverde hij de koperen leidingen in de juiste bochten, om vervolgens op de juiste manier alles te monteren.

Service

Na zijn werk gaf hij het bouwbedrijf opdracht de hoge wand opnieuw te witten. Gelukkig werd het werk snel geleverd. De loodgieter kwam nog terug om service te verlenen, hij gaf instructies en vertelde hoe de ketel bijgevuld moest worden. Toen ik vroeg of hij beneden de keukenkraan vast kon zetten adviseerde hij me over een close-in boiler, een groot voordeel hiervan is dat u niet lang op warm water van zolder hoeft te wachten.

Ik heb een fijn gevoel aan deze loodgieter overgehouden en kan hem van harte aan u aanbevelen. Kijk op de website: http://www.deloodgieterarnhem.nl voor meer informatie en om contact op te nemen.