Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 22, 2015 in Uitgelicht

Aannemer voor bouwprojecten

Een aannemer is een ondernemer die bouwprojecten kan realiseren en delegeren.
Hij is verantwoordelijk om een gebouw of project op te leveren tegen een bepaalde datum en een bepaalde prijs. Hij heeft als grote taak te vervullen wat de architect heeft getekend of ontworpen. Eigenlijk zorgt hij ervoor dat het gebouw in zijn totaliteit wordt opgeleverd volgens de ontwerpen van de architect.

De aannemer sluit een contract af met de opdrachtgever

Het contract wordt steeds afgesloten op voorhand met de opdrachtgever zodat het budget vast ligt.
In dit contract staat ook hoe lang het zal duren voor het project is afgewerkt

De aannemer heeft volledige aansprakelijkheid tijdens de bouw

De aannemer kan beroep doen op onderaannemers om sommige werken uit te voeren die hij zelf niet kan. Deze gespecialiseerde onderaannemers voeren een bepaald deel van de bouw uit. Maar enkel en alleen de aannemer is aansprakelijk voor de oplevering van de bouw.

Risico tijdens de bouw zit bij de aannemer

Het aannemersbedrijf in Oud-Beijerland draagt alle risico bij het uitvoeren van het bouwproject. Als het gebouw tijdig wordt afgeleverd is het risico weer van de opdrachtgever die dan moet zorgen voor de verzekeringen die nodig zijn voor het gebouw.

Afronden van het project

Wanneer het project is afgerond, gaat men vaak eerst de testperiode in. Zo kan men van alles bekijken voor men daadwerkelijk het pand gaat betreden. Vervolgens, wanneer het pand daadwerkelijk in gebruik wordt genomen, komen er diverse keuringsinstanties langs om te kijken of alles nog in goede conditie is.