Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 9, 2015 in Blog

Verschillende soorten hout

Misschien heb je het niet zo in de gaten, maar er zit heel wat meer hout in de meeste huizen verwerkt dan je denkt. Hout is dan ook een prachtig materiaal om van alles van te maken.

Hout

Mensen hebben al een heel lange geschiedenis met hout, een geschiedenis die teruggaat tot in een ver prehistorisch verleden. Hout was in die dagen een bijzonder materiaal. Het was stevig en soepel tegelijk, ideaal voor het bouwen van woningen, wapens en nuttige gebruiksvoorwerpen. Ook tegenwoordig gebruiken we hout voor de woningbouw en om allerlei leuke dingen van te maken.

Soorten Hout

Er zijn heel wat soorten bomen en dus ook heel wat soorten hout. De verschillen zijn groter dan alleen de naam van de betreffende boom. Hout van een eikenboom is heel wat harder dan het hout van de hier veel gebruikte den. Zachtere houtsoorten zijn gemakkelijker te verwerken, de hardere houtsoorten worden gebruikt voor objecten die een bepaalde stevigheid vragen. Ook zit er een verschil in de nerf en de kleur van het hout.

Deskundig advies

Als je voor een specifiek doel hout nodig hebt kun je het beste naar een houthandel Alkmaar gaan. Of je kan ook in de buurt van houthandel Amsterdam gaan om een gedegen advies te krijgen. Zij vertellen je welk hout het beste bij je past.