Het juiste vloerkleed voor in huis

Wanneer je bezig bent met de inrichting van je interieur, is het ook belangrijk om eens stil te staan bij het vloerkleed dat je zal kiezen. De keuze van vloerkleed zal namelijk een groot deel van de uitstraling van de sfeer in je huis bepalen. Maar hoe kies je nu juist het juiste vloerkleed voor je huis?

Vloerkleden voor een modern interieur

De keuze van vloerkleed zal voornamelijk bepaald worden door de stijl van je interieur. Als je zelf iemand bent die van strak en modern houdt en je meubels voornamelijk een strak en sober design hebben, dan mag je voor een vloerkleed kiezen met een opvallend kleur of design. In een modern interieur is het namelijk niet ongewoon om enkele accenten te laten opvallen. Een opvallende vloerkleed zal de aandacht trekken, maar toch niet te veel, zodat je je moderne stijl behoudt.

vloerkleed in huis
Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

Vloerkleden voor een landelijk interieur

Voor een landelijk interieur zal de keuze heel anders zijn. Een landelijk interieur werkt met aardetinten en natuurlijke materialen. Probeer daar ook rekening mee te houden als je opzoek gaat naar een geschikt vloerkleed voor je interieur. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed die gemaakt is uit wol (of een typische schapenvacht), of je kunt kiezen voor een vloerkleed met een aardse tint, zoals zandkleur, beige, bruin, terracotta, enzovoort!

Vloerkleden voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur heeft wat weg van een modern interieur. Alles draait rond strakheid en het spelen met licht en ruimte. Toch is een industrieel interieur nét iets anders, het is iets net iets stoerder en gedurfder. Het gevoel dat een industrieel interieur uitstraalt is uniek, daarom is de keuze van vloerkleed voor een industrieel ingenieur ook zo belangrijk. Een leren vloerkleed kan je interieur de stoere uitstraling geven die je zoekt, maar ook een houten vloerkleed kan om wat evenwicht te brengen met de stalen accenten.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *